Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Hoe hypnotherapie mij heeft gered

Er zijn maar weinig dingen erger dan niet jezelf kunnen zijn vanwege geestelijke gezondheidsproblemen. Sommige mensen zullen deze ervaring nooit ervaren, maar de realiteit is dat 20 procent van de bevolking lijdt aan psychische aandoeningen. Helaas zit ik in die 20 procent. Hypnotherapie hielp mij uiteindelijk.

Wanhopig

Gelukkig ging ik in therapie en begon (aanvankelijk met tegenzin) aan een antidepressivum. Ongeveer zeven jaar lang waren mijn symptomen beheersbaar. Toen sloeg het leven opnieuw toe. Ik wilde niets anders dan weer lekker in mijn vel zitten. Als je wanhopig genoeg bent, doe je er alles aan om je weer goed te voelen. Voor mij betekende dat ik iets moest proberen waar ik nog nooit eerder over had nagedacht: hypnotherapie.

Het heeft me echt geholpen

Het stigma en de scepsis verbonden aan hypnose betekenen dat veel mensen die worstelen met psychische problemen niet weten dat het een echte optie voor hen is. Mijn therapeut, die ik crediteer voor een heleboel van mijn verbeteringen, raadde ik aan hypnose te proberen. Ik reageerde natuurlijk zoals de meeste mensen: met ernstige twijfels. Ik stelde me voor dat iemand een lange, gouden ketting mijn gezicht zwaaide waar een zakhorloge aan gekoppeld was, terwijl ik op wonderbaarlijke wijze flauwviel. Maar als je nauwelijks kunt functioneren, probeer je bijna alles. Dat is hoe ik kwam om hypnose te proberen en hoe ik in zijn kracht begon te geloven.

Hypnose Praktijk

Hypnose Praktijk is gevestigd op meerde plekken in Nederland en zij bieden uitstekende behandelplannen. De mensen die er werken hebben hun hypnotische vaardigheden zeer goed ontwikkelt en kunnen echt helpen. Ik wil nog wel vermelden dat hypnose geen gemakkelijke oplossing was voor mij. Het vereiste geduld, toewijding en consistentie bij het komen opdagen bij mijn afspraken en het luisteren naar mijn opnames. Maar ik ben zo blij dat ik hypnose een kans heb gegeven. Ik beschouw het als één van de therapeutische technieken die me hielpen me weer mezelf te zijn – en dat maakt elke minuut die ik eraan heb besteed de moeite waard. Bekijk hun website eens: https://www.hypnose-praktijk.nl en zie wat er voor jou mogelijk is.