Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Reeds actief in het werkveld van de psychologie? Overweeg een CGt-opleiding

congintieve gedragstherapie opleiding

Als je reeds actief bent in het werkveld van de psychologie, dan is het je zonder twijfel bekend dat er diverse mogelijkheden bestaan om jezelf nog verder door te ontwikkelen. Deze mogelijkheden bestaan over het algemeen uit extra cursussen en vervolgopleidingen. Deze zou je kunnen volgen om je kennis en vaardigheden blijvend uit te breiden, maar ook om op de hoogte te raken en/of te blijven van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen, onderzoeken en studies die in dit boeiende werkveld gelden. Een interessante vervolgopleiding bestaat hoe dan ook uit de cognitieve gedragstherapie opleiding, vaak ook afgekort tot CGt-opleiding. In deze opleiding leer je precies hoe je deze vaak toegepaste vorm van therapie zelf in de praktijk kunt brengen. In de volgende alinea lees je wat goede redenen zijn om deze opleiding te gaan doen.

congintieve gedragstherapie opleiding

Goede redenen om deze opleiding te gaan volgen

Wanneer je over het juiste denkniveau beschikt en genoeg tijd en gelegenheid hebt om een dergelijke opleiding te volgen, dan is de cognitieve gedragstherapie opleiding zeer aan te raden. Dit om onder andere de volgende redenen: 

  • In het werkveld van de psychologie heerst bepaald geen overschot aan professionals. Ben je zelf wél zo’n professional, dan heb je een grote baanzekerheid voor de rest van je loopbaan.
  • Psychologen en gedragstherapeuten kunnen rekenen op een zeer mooi salaris.
  • Als psycholoog en/of gedragstherapeut zijnde lever je een belangrijke bijdrage aan het welzijn, de (geestelijke) gezondheid en uiteindelijk zelfs simpelweg de levenskwaliteit van je patiënten. Zodoende draag je zelfs flink bij aan de maatschappij in het algemeen. Dit grote belang dat je hebt kan niet anders dan leiden tot een gevoel van voldaanheid over je eigen werk, dat gerust als essentieel mag worden beschouwd.