Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Fysiotherapie Utrecht voor direct advies of behandeling

massagetafel

Bij Fysiotherapie Utrecht kun je direct een afspraak inplannen voor advies én behandeling van je klacht in één van de twee praktijken in Utrecht. De praktijken zijn aangesloten bij alle verzekeraars en je hebt géén verwijzing nodig van een arts. De eerste afspraak die wordt gemaakt is het intakegesprek. De bedoeling van dit intakegesprek is kennismaken en uitzoeken wat je klachten zijn, hoe je daar aan bent gekomen en hoe je daar zo snel mogelijk weer vanaf kunt komen. Voor het uitzoeken en onderzoeken van de klachten wordt, naast veel vragen, een gericht fysiotherapeutisch onderzoek gedaan. Er wordt een doelgericht plan gemaakt voor de behandeling. De behandeling bestaat in de meeste gevallen uit manuele technieken en doelgerichte oefeningen die je thuis, maar ook in de praktijk, kunt uitvoeren. Naast fysiotherapeutische behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat kun je ook terecht voor dry needling. 

Fysiotherapie Utrecht voor alle behandelingen aan het bewegingsapparaat

Het bewegingsapparaat bestaat uit botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen. Deze onderdelen zorgen ervoor dat je kunt bewegen. Ieder onderdeel van het bewegingsapparaat heeft zijn eigen functie. Daardoor kan je lichaam op allerlei manieren bewegen. Bij klachten aan één van de onderdelen van het bewegingsapparaat ontstaat pijn of moeite met bewegen. Als je de klacht niet wegneemt, zal deze steeds erger worden. Neem, zodra je merkt dat de klachten niet meer vanzelf overgaan, contact op met Fysiotherapie Utrecht. De fysiotherapeuten zijn bekend met diverse behandeltechnieken zodat de beweeglijkheid van de gewrichten en spieren wordt verbeterd en pijn verdwijnt. Iedereen is anders en daarom wordt een behandelplan op maat gemaakt. Daarvoor wordt eerst een intake gesprek en een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Naast de juiste fysiotherapeutische behandeling kun je ook gebruik maken van de beweegruimte, eventueel onder begeleiding van een personal trainer.

Dry needling als onderdeel van fysiotherapeutische behandelingen

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een naald in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt toegepast voor het behandelen van een myofasciaal pijnsyndroom, bij stijfheid en pijn in de spieren. Een myofasciaal pijnsyndroom betekent klachten in het houdings- en bewegingsapparaat veroorzaakt door de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints (MFTP). Een myofasciaal triggerpoint (pijnlijke spierverharding) kan bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. De pijn van een myofasciale triggerpoint kan verergeren door:

·         Zonder pauze de spier vaak gebruiken

·         Druk op de betreffende spier door bijvoorbeeld knellende kleding of zware tas

De pijn van een myofasciale triggerpoint kan verminderen door:

·         Pauzes inbouwen tijdens het bewegen

·         Langzaam rekken van de spier zonder belasting, bijvoorbeeld in bad

·         Warmte

·         Fysiotherapie en/of dry needling

Dry needling kan door Fysiotherapie Utrecht worden toegepast in de nek, schouder, arm (bijvoorbeeld voor een tenniselleboog), lage rug, heup, bil en beenspieren.

Doel van dry needling

Een dry needling sessie richt zich op het uitschakelen van bepaalde triggerpoints. De gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysiotherapie Utrecht bepaald de plaats waar de naald moet worden gezet. Het aanbrengen van de naald zelf is meestal niet gevoelig. Wanneer de naald de zogeheten triggerpoint raakt spant de spier zich aan. Dat is voor de één gevoeliger dan voor de ander. Het gevoel dat ervaart wordt is een soort schietend of uitstralend gevoel (twitch). Het aantal behandelingen is voor iedereen verschillend, maar is in de meeste gevallen rond de vijf of zes sessies.