Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Behandeling van een hernia met chiropractie

chiropractie hernia

Een hernia is een vervelende aandoening die veel pijn kan veroorzaken. Het kan leiden tot tintelingen, gevoelloosheid of zwakte in de ledematen. In sommige gevallen kan zelfs een operatie nodig zijn om van de hernia af te komen. Naast de traditionele medische behandelingen bestaat er ook een alternatieve behandeling die kan helpen bij herniaklachten, namelijk chiropractie. In dit artikel bespreken we hoe chiropractie hernia kan behandelen.

Wat is een hernia?

Een hernia ontstaat wanneer de tussenwervelschijven in de wervelkolom gedeeltelijk uit de gewrichten tussen de wervels steken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting, slijtage of een ongeval. Een hernia kan gepaard gaan met pijn, gevoelloosheid en spierzwakte in de rug, nek, armen of benen. In ernstige gevallen kan een hernia ook leiden tot gedeeltelijke of volledige verlamming.

Hoe kan chiropractie bijdragen aan de behandeling van een hernia?

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het herstellen van de balans van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Bij herniaklachten kan een chiropractor de wervelkolom voorzichtig manipuleren door middel van handmatige aanpassingen. Dit kan helpen om de druk op de zenuwen te verminderen en de bloedtoevoer naar het beschadigde gebied te verbeteren. Hierdoor wordt de genezing gestimuleerd en kan de pijn verlicht worden.

Wat houdt een chiropractische behandeling in?

Een chiropractische behandeling bestaat uit verschillende stappen. Bij de eerste afspraak onderzoekt de chiropractor de patiënt en stelt een behandelplan op. Vervolgens wordt de patiënt gevraagd op een behandeltafel te liggen, waarbij de chiropractor verschillende technieken kan toepassen om de wervelkolom te manipuleren. Dit kan gepaard gaan met krakende geluiden. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van andere technieken zoals mobilisatie, massage of oefeningen om de spieren te versterken. De behandeling kan variëren in intensiteit en zal geleidelijk aan worden opgebouwd.

Is chiropractie geschikt voor iedereen?

Hoewel chiropractie een veilige en effectieve behandelmethode kan zijn in het geval van herniaklachten, is het niet geschikt voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals botbreuken of tumoren, kunnen beter niet worden behandeld door een chiropractor. Ook zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn en in sommige gevallen kan behandeling worden afgeraden. Het is altijd belangrijk om medisch advies te vragen voordat een behandeling wordt gestart.

Conclusie:

Chiropractie kan een geschikte behandelmethode zijn bij herniaklachten. Door de wervelkolom te manipuleren kan de druk op de beknelde zenuwen worden verminderd en de bloedtoevoer naar het beschadigde gebied worden verbeterd. Dit kan leiden tot verlichting van de pijn en betere genezing van het herniagebied. Hoewel de behandeling over het algemeen veilig is, is het belangrijk om altijd medisch advies te vragen voordat een behandeling wordt gestart.

Bron: Chiropractie Centraal

chiropractie