Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Voorkom een langdurige crisis met behulp van een burn out coach

Als je een stressvol bestaan leidt waarbij je veel druk op de schouders hebt, dan is het belangrijk dat je die stress op de juiste wijze kanaliseert. Stress is in principe een normaal fenomeen. Je lichaam heeft elke dag de hele dag door stress. Als je nul stress zou hebben, dan zou dat raar zijn. Maar juist als je een druk leven leidt en veel druk op je schouders hebt, dan heb je niet de tijd en ruimte om die stress op juiste momenten weer uit je lijf te laten ontsnappen. Het probleem met stress die ontstaat door een te druk en te hectisch leven, is dat het niet langer positieve stress is. Het lichaam wordt extra geactiveerd om de drukte aan te kunnen, maar het woordje ‘extra’ is hier dus van belang. Je zit met je energie en adrenaline levels buiten de norm. Dat kan een lichaam prima handelen, maar niet voor lange duur. Als je dus constant buiten de norm blijft presteren omdat de situatie dat steeds van je vereist, dan brand je op den duur op. Het is alsof je met de auto constant op maximale toeren gaat rijden. Dat kan een auto prima handelen als je optrekt, maar daarna moet je weer rustig in de lage toeren gaan zitten. Doe je dat niet, dan brandt de motor ook op. Je hebt dan te maken met een ware burn out in de auto. Maar zo’n burn out kun je ook krijgen als je je lichaam en ook je geest te ver pushed. Het gevolg is dan op en duur een volwaardige burn-out. Een burn out is een situatie waarbij je lichaam als het ware een limiter instelt. Je gehele energieniveau en functioneren wordt helemaal naar beneden geschroefd, zodat het lichaam kan herstellen. Je voelt je dan ook lusteloos en moe en kunt zowel je geest als lichaam niet langer activeren. Zeker niet naar het niveau waar je vandaan kwam. Als je merkt dat je te hoog in je stress zit, dan kun je een burn out coach in schakelen. Niet alleen kan deze burn out coach mensen helpen die reeds een burn out hebben, maar hij kan ook helpen met het voorkomen van de burn-out. In feite schakel je de burn out coach dan in als een stress coach. Het is immers de stress die de burn out veroorzaakt. Door de stress beter te managen en ruimte te creĆ«ren voor rust, kunt voorkomen dat de burn out coach nodig is om de burn out te behandelen. Dat is uiteindelijk wel een stuk beter, want een burn out overwinnen is een langdurig proces zelf met een burn out coach

Schakel de burn out coach in van liberi

Mocht je een burn out coach in willen schakelen, dan kun je terecht bij liberi. Ook voor een stress coach ben je bij liberi aan het juiste adres. Mocht je dus nog geen burn out coach nodig hebben, dan is de stress coach misschien wel een goed idee. 

Kijk voor meer informatie op de website

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden, dan kun je terecht op de site van liberi.nl. Hier lees je meer over onderwerpen als: 

  • Burn out test
  • Verschil stress en burn out 
  • Wandel coach