Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Wat u moet weten over slaapapneu

Slaapapneu is de aandoening waarbij uw ademhaling tijdens de slaap een paar seconden stopt. Het symptoom is als een hik wanneer u slaapt. Deze klacht is onder te verdelen in twee soorten: obstructieve en centrale apneu. Om vast te stellen aan welke apneu je lijdt, moet je weten wat de symptomen zijn en waardoor deze slaapklacht wordt veroorzaakt. Verschillende symptomen van apneu zijn ochtendhoofdpijn, aanhoudende vermoeidheid, luid snurken en rusteloze slaap. Deze aandoening zal erger worden als u er niet zo snel mogelijk iets aan doet. Ga daarom naar een slaapkliniek voor de juiste diagnose en behandeling.

Wat is obstructieve apneu?

Obstructieve apneu treedt op wanneer de luchtwegen of keel tijdelijk worden geblokkeerd door de tong, het strottenhoofd of de amandelen. Wanneer de keel is geblokkeerd, kan de persoon enkele seconden niet ademen. Deze aandoening stuurt een waarschuwing naar de hersenen om de luchtwegen te deblokkeren. De hersenen geven het commando om de ademhaling te hervatten. Daarna kunnen de hersenen rusten. Wanneer de luchtwegen echter steeds weer opnieuw optreden, moeten de hersenen het signaal ’s nachts vele malen ontvangen. Zo kunnen je hersenen niet goed rusten. De persoon realiseert zich dit probleem misschien niet als hij slaapt. Als ze echter wakker worden, voelen ze zich moe en krijgen ze hoofdpijn.

Wat is centrale apneu?

Deze aandoening treedt op wanneer uw ademhalingsspier het signaal om te ademen niet kan krijgen. Op deze manier kan de persoon met apneu niet normaal ademen als ze slapen. Daarom kan deze aandoening leiden tot een verstoorde slaap. Centrale apneu treedt meestal op als gevolg van een herseninfarct, hartfalen en misbruik van verdovende middelen. Hoe apneu te overwinnen? Vraag dan hulp aan professionele therapeuten van https://ruysdaelslaapkliniek.nl/. De ervaren therapeuten zullen de oorzaak van apneu kunnen diagnosticeren. Vervolgens kunnen zij bepalen wat de beste techniek is om uw slaapklachten aan te pakken.