Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Welke soort arganolie is de beste?

Als je op zoek bent naar waar je de beste arganolie kopen kan, moet je natuurlijk eerst weten waar je op moet letten. De ene soort arganolie is namelijk niet gelijk aan de andere. Dit komt voornamelijk door de manier waarop de arganolie verkregen wordt. Als de noten eerst geroosterd worden en de pitten daarna handmatig geperst worden, dan blijven er meer werkzame stoffen bewaard. Echter, als het machinaal gedaan wordt, gaan er meer stoffen verloren. Voor de beste kwaliteit, kun je dus beter voor handmatig geperste arganolie kiezen. Het is een duurdere optie, maar levert je wel meer voordelen op.

Waar kun je arganolie kopen?

Pure arganolie huid kun je op verschillende plekken krijgen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om producten online te bestellen. Dit is gemakkelijk en scheelt veel tijd. Ook bij het bestellen van arganolie is dit het geval. Er zijn veel verschillende webshops die arganolie aanbieden. Let hierbij wel op de ingrediëntenlijst en de omschrijving. Zo voorkom je dat je een gemixte olie koopt van lagere kwaliteit. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om langs de drogist of natuurwinkel te gaan. Daar zullen ze het zeker ook in hun assortiment hebben. Het voordeel is dat je een beter overzicht hebt van de verschillende soorten die ze aanbieden.

Arganolie zit in veel producten

Je kunt pure arganolie kopen, maar een andere optie is om producten aan te schaffen waar al arganolie in zit. Dit heeft verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan besparing van tijd. Door een crème te gebruiken met arganolie, sla je een stap over en bespaar je tijd terwijl je wel de voordelen ervan hebt. Verder scheelt het ook ruimte in je badkamer. Zo heb je maar één product in plaats van twee. Het nadeel is wel dat je minder controle hebt in de hoeveelheid arganolie die je gebruikt. Daardoor kun je teveel of te weinig arganolie gebruiken en bereik je niet het zo goed mogelijke resultaat.