Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Wat is een blauw licht filter bril?

We brengen vandaag de dag allemaal ontzettend veel tijd voor een beeldscherm voor. Het kan daarbij gaan om een computerscherm, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld het scherm van een smartphone of een tablet? De hoeveelheid tijd die je voor een dergelijk scherm doorbrengt kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat je geconfronteerd zal worden met vermoeide ogen. Heb jij daar ook vaak last van? Of word je bijvoorbeeld geconfronteerd met rode ogen? In allebei deze gevallen zal je tot de vaststelling komen dat een blauw licht filter bril een absolute aanrader kan zijn. 

Wat kan je van een blauw licht filter bril verwachten? 

Een blauw licht filter bril is een bril die ervoor zorgt dat je kan rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie zal je minder hard knijpen. Dat is echter niet alles. Bovendien is het eveneens zo dat je rustiger zal kijken. De kans op het ontstaan van vermoeide ogen wordt hierdoor sterk gereduceerd. Dit gezegd hebbende zijn dit zeker niet de enige redenen om ervoor te kiezen om gebruik te gaan maken van een dergelijke bril. Bovendien is het immers eveneens zo dat je kan rekenen op de hieronder terug te vinden extra voordelen: 

  • Een vermindering van lichtschittering; 
  • Een scherper contrast; 

Voor heel wat mensen geldt dat ze denken dat een blauw licht filter bril enkel en alleen verkrijgbaar is op sterkte. Dat is niet correct. Heb je dus met andere woorden normaal eigenlijk helemaal geen bril nodig? Dan hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Door te kiezen voor een blauw licht filter bril zonder sterkte kan je, je ogen toch die rust geven die ze verdienen zonder dat er daarbij gebruik moet worden gemaakt van glazen op sterkte. Menig aantal mensen mogen misschien denken dat zij niet gebaat kunnen zijn bij een dergelijke bril, maar het tegenovergestelde is eigenlijk waarheid. 

Wat maakt een blauw licht filter bril zo belangrijk? 

Onze ogen worden steevast blootgesteld aan meer kunstmatig, blauw licht. Dit licht is niet alleen afkomstig van lampen, maar ook van menig aantal elektrische toestellen. Denk wat dit laatste betreft maar eens aan smartphones en tablets, maar ook aan laptops en computers. Diverse onderzoeken hebben al aangetoond dat heel wat mensen worden geconfronteerd met vermoeide ogen doordat ze veel te veel bezig zijn met het kijken naar beeldschermen. 

Naast bovenstaande is het ook van belang om gebruik te maken van een blauw licht filter bril omwille van het feit dat dit licht de aanmaak van het slaaphormoon gaat beïnvloeden. Dit heeft als gevolg dat je lichaam denk dat het tijdens de nacht nog steeds dag is. Wanneer je ogen langdurig aan kunstmatig blauw licht worden blootgesteld is het dan ook mogelijk dat je problemen kan ervaren met slapen. Daarnaast is het ook mogelijk dat je ogen vermoeid en geïrriteerd gaan raken.

Zeker het overwegen waard!

Ben jij iemand die vaak achter de computer of achter een ander beeldscherm zit? Moet je voor je werk bijvoorbeeld heel wat taken uitvoeren op het beeldscherm van een computer? In dat geval zal je alleen maar kunnen vaststellen dat het aanschaffen en gebruiken van een blauw licht filter bril van Montuurtjevoorjou het overwegen zeker en vast waard kan zijn.