Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Een massagetafel aanschaffen

massagetafel

Wanneer je een massage wilt uitvoeren bij iemand is het slim om hiervoor een massagetafel aan te schaffen. Natuurlijk is dit niet nodig als je onprofessioneel iemand even masseert, maar wanneer je een professioneel masseur bent is dit wel essentieel. Een tafel wordt gebruikt voor klanten om op de liggen, er zit dan een gat aan de bovenkant van de tafel waar je je hoofd in kan leggen. Deze tafel wordt tijdens elke massage behandeling gebruikt, omdat het dan makkelijker gaat. Wel heb je natuurlijk allerlei verschillende soorten tafels die je aan kan schaffen, bij deze keuze is vooral het materiaal belangrijk.

massagetafel

Verschillende soorten tafels

Als je op zoek bent naar een massagetafel heb je wel wat keus uit verschillende soorten, maar vooral het materiaal van de tafel is belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar de stevigheid van de tafel, er liggen natuurlijk allerlei verschillende mensen op. Daarom moet de tafel stevig genoeg zijn, toch zijn de meeste tafels bestend tegen een persoon die meer dan 300 kg weegt. Dus de meeste tafels zijn geschikt voor elk persoon en is dus erg stevig. Verder is het materiaal belangrijk, je wilt namelijk zo lang met de tafel doen. Aangezien de tafels niet goedkoop zijn. 

Soorten massages

Wanneer je een masseur of masseuse wilt worden leer je natuurlijk allerlei verschillende manieren van masseren, een aantal massagesoorten zijn:

  • Ontspanningsmassage, dit is een massage waar iedere afgestudeerde masseur eerst veel mee gaat oefenen. Wanneer je dus nog niet goed bekend bent met alles wordt deze veel uitgevoerd.
  • Sportmassage
  • Bindweefselmassage
  • Hot stone massage

Dit zijn een aantal massages waarvoor je een massagetafel nodig hebt, anders kan je de cli├źnten niet goed masseren en is het geen ideale situatie.