Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Liever paaseieren zoeken op het strand?

Pasen 2022

Terwijl het in Nederland met Pasen soms verrassend zonnig kan zijn wil je misschien toch naar de echte zon, misschien wil je zelfs wel even er tussenuit en op het strand liggen tijdens Pasen 2022. Dit jaar valt Pasen halverwege april. Dit is later dan in vorig jaar, een week om precies te zijn. Het begint op 15 april met Goede Vrijdag en tweede Paasdag valt dit jaar dan op 18 april. Het kan heerlijk zijn in deze periode even de zon op te zoeken. De zomervakantie is immers nog een eind weg en als je het slim bekijkt is dit nog de enige periode voor de zomervakantie waar je makkelijk een week vrij kunt nemen. 

De Europese zon opzoeken

Wie geen zin heeft in een lange vlucht kan besluiten om de zonnigere landen van Europa te ontdekken. Je kunt zoal kiezen voor Griekenland, Zuid-Spanje, de Canarische Eilanden, Cyprus en Turkije. Je zult als eerste denken Griekenland? Ja ook Griekenland is, met een beetje geluk, in medio april al bekend met warmere temperaturen en regelmatige zon. Zuid-Spanje en de Canarische eilanden staan natuurlijk bekend om de heerlijke Spaanse zon die rond april al volop begint te schijnen. Ook Cyprus en Turkije zijn al landen waar het in april lekker warm kan zijn, de gemiddelde temperatuur is hier dan ook al 21 graden. Vaak voelt dit nog warmer aan in combinatie met het zonnetje. 

Pasen 2022

Een echte (tropische) strandvakantie 

Als je wat uurtjes vliegen geen probleem vindt voor een weekje zorgeloos genieten op het strand zijn er vele bestemmingen buiten Europa die rond Pasen heerlijk zijn om te bezoeken. Je kunt denken aan Egypte, Kaapverdië, Dubai of zelfs de ABC-eilanden. Wie een echte tropische vakantie wil kan zelfs vliegen naar Cuba of de Malediven. Kaapverdië staat bekend om prachtige stranden, maar ook veel wind. De gemiddelde temperatuur is hier dan ook 24 graden. Voor wie het warmer wil moet naar Egypte (gemiddeld 28 graden) of Dubai (hier is de gemiddelde temperatuur in april zelfs 33 graden). Op de (sub)tropische bestemmingen Cuba en de Malediven is het gemiddeld zo’n 30 graden in april. Er is dus genoeg keuze voor een zonnig Paasfeest.