Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Besparen op je zorgverzekering

Je zult je ieder jaar wel afvragen, moet ik nou overstappen of niet? Daar is niet gelijk een goed antwoord voor want dat hangt er veel van je huidige situatie af! Maar in dit artikel krijg je wel een aantal tips mee om eventueel te besparen op je zorgverzekering, want laten we nou eerlijk wezen niemand wilt teveel betalen. Maar goed verzekerd zijn is natuurlijk wel belangrijk voor de zorg die je precies nodig hebt. Daarom lees je hier precies wat je moet doen om lekker te besparen op je zorgverzekering in 2021.

1. Kijk goed wat je zorgwensen zijn

Dit verschilt uiteraard van jaar tot jaar en daarom is het handig om dit ook jaarlijks te bekijken. Daarom moet je ook aan het eind van het jaar even nagaan wat je zorgwensen gaan zijn in get volgend jaar. Ga even langs wat je gebruikt hebt en waar je van plan bent gebruikt van te maken.

2. Kijk kritisch naar je huidige verzekering

Vaak zijn we te overzekerd en hebben we allemaal zorg waar we gebruik van kunnen maken in ons pakket, wat we niet gebruiken. Dit is natuurlijk eeuwig zonde, daarom moet je kritisch kijken naar je huidige verzekering. Ga even na of je dingen weg kunt laten.

3. Verhoog eventueel je eigen risico

Dit is er eentje wat steeds meer mensen doen. Als je je eigen risico verhoogt dan betaal je maandelijks minder premie. Hoef je in dat jaar geen eigen risico te betalen dan heb je pure winst.