Opticien Leidschendam

Voor al uw vragen.

Het gebruiken van Zorghulpmiddelen

Zorghulpmiddelen

Het gebruiken van zorghulpmiddelen is heel erg normaal en niet iets waarvoor je je hoeft te schamen. Helaas schamen veel mensen zich nog als ze met een rollator of een stok moeten gaan lopen. Ze zijn dit namelijk niet gewend want ze hebben hun hele leven gewoon goed zelfstandig kunnen lopen. Toch is het heel belangrijk om gebruik te maken van dit soort middelen want anders kom je misschien minder buiten of zal je eerder vallen waardoor je nog meer achteruit gaat. Maar je hoeft niet alleen maar zorghulpmiddelen te gebruiken als het slechter gaat je kunt het ook gebruiken als introductie tot een nieuwe wereld zoals de senioren telefoon.

Zorghulpmiddelen

Het gebruik van de senioren telefoon

Een senioren telefoon valt ook onder de Zorghulpmiddelen. Het is een perfecte uitkomst voor oudere om alsnog bereikbaar te zijn en bij te blijven bij de laatste technologische ontwikkelingen. Een normale smartphone is vaak te ingewikkeld voor oudere mensen, ze zijn er namelijk niet mee opgegroeid en de lettertjes op het scherm zijn vaak te klein. Een seniorentelefoon is een speciaal aangepaste telefoon voor oudere mensen, de toetsen zijn een stuk groter gemaakt en de apps zijn vaak beperkter. Zo hebben de mensen die deze telefoon gebruiken alleen het noodzakelijke op hun telefoon staan, dit maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger om te gebruiken. 

Snel de seniorentelefoon onder de knie hebben

Als je een seniorentelefoon neemt dan wil je dit wel onder de knie hebben zodat je het ook goed kunt gebruiken. Vaak weten je kinderen of kleinkinderen goed hoe zij met telefoons om moeten gaan. Vraag dus om hun hulp en je zult zien dat je het binnen de kortste keren onder de knie hebt. Door een goede uitleg te krijgen zal het beter blijven plakken dan als je zelf maar uit een instructie boekje leest. Maak gebruik van je contacten en vraag dus om hulp, zo wordt je heel snel de expert van je telefoon.